Balqabaq qutabı

Balqabaq qutabı
Ərzaqlar:

Xəmir üçün:Balqabaq qutabı

4 st un

1ç.q duz

Aparana qədər ilıq su

İçlik üçün:

500 q balqabaq

2 ədəd baş soğan

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1 ədəd nar

Darçın

Duz

Qızartmaq üçün bitki ya da kərə yağı

Hazırlanması:

Balqabağın qabığını soyduqdan yuyub xırda dördkünc doğrayırıq.

Balqabaq qutabı
Az su töküb öz buğunda püre şəklinə düşənə qədər bişiririk.

Balqabaq qutabı
Balqabaq qutabı
Soğanı xırda doğrayırıq.

Balqabaq qutabı
Yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

Balqabaq qutabı
Balqabaq qutabı
Sonra balqabağı əlavə edib qovururuq. Narı dənələyirik. Onu da içliyə əlavə edib 5-10 dəqiqə qovururuq.

Balqabaq qutabı
İçliyə zövqə görə duz, istiot və darçın töküb qarışdırırıq. Tamam suyu çəkilənə qədər qovurub götürürük. Sonra qaba boşaldırıq soyuyur.

Balqabaq qutabı
Una su duz töküb əvvəlcə qaşıqla qarışdırırıq sonra normal xəmir yoğururuq.

Balqabaq qutabı
Xəmiri 6 hissəyə bölüb kündələyirik.

Balqabaq qutabı
Adi qaydada nazik yuxa yayırıq. Üstünə kasa qoyub dairəvi kəsirik.

Balqabaq qutabı
Dairələrin bir tərəfinə içlikdən qoyuruq.

Balqabaq qutabı
Qatlayıb yanlarını bərkidirik. Bu şəkildə hamısını düzəldirik.

Balqabaq qutabı
Hazır qutabları əvvəlcə sacda ya da tavada bişiririk. Süfrəyə verildikdə yağda qızardırıq.

Balqabaq qutabı
Balqabaq qutabı
Nuş olsun!


f Paylaş7 oktyabr 2013 , Baxılıb: 2030


Həmçinin oxuyun

mp3 yukle
Mp3 yukle sayti