Gilas turşusu

Gilas turşusu
Ərzaqlar:

Gilas turşusu
Gilas
Duz
Şəkər tozu
Su
Yapışdırıcı

Hazırlanması:

Gilasın saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq.

Gilas turşusu
Hər bankaya  məs: 1 kq bankaya 1 dolu çay qaşığı duz və 1/3 çay qaşığı şəkər tozu tökürük.

Üstünə 2 barmaq aşağı qaynar su tökürük. Suyu çox tökmürük ki, öz suyu çıxacaq.

Gilas turşusu
Böyük qazana su töküb isidirik. Su isinən  kimi bankaların içinə yığırıq. Aralarına bir-birinə dəyib çatlamasın deyə dəsmal qoyuruq.

15 dəq suda qaynadırıq.

Gilas turşusu
Sudan çıxarıb ağzını qapaqla bərk bağlayıb yapışdırıcı ilə yapışdırırıq.

Gilas turşusu
Ədyalın arasına qoyub bükürük.

Soyuyandan sonra götürürük.

Nuş olsun! 


f Paylaş1 noyabr 2013 , Baxılıb: 3752


Həmçinin oxuyun

mp3 yukle
Mp3 yukle sayti