Kartoflu börək

Kartoflu börək
Ərzaqlar:Kartoflu börək

2 ədəd börək yuxası

4 ədəd kartof

1/2 st bitki yağı

1/2 st süd

1 ədəd yumurta

Balaca dəstə cəfəri

Duz

Istiot

Üstünə səpmək üçün çörəkotu

Hazırlanması:

Kartofun qabığını soyub suda bişiririk.Soyuduqdan sonra sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.

Kartoflu börək
Cəfərini xırda doğrayırıq.Kartofa cəfəri, duz və istiot töküb çəngəl ilə yaxşı qarışdırırıq.

Kartoflu börək
Südü, yağı və yumurtanın ağını çalırıq. Yumurta sarısını üzünə saxlayırıq.

Kartoflu börək
Yuxanın birini səririk. Qarışığın yarısını töküb yayırıq.

Kartoflu börək
Kartoflu börək
İkinci yuxanı qoyuruq eyni şəkildə qalan qarışıqla onu da isladırıq.

Kartoflu börək
Bıçaqla 8 hissəyə bölürük.

Kartoflu börək
Yuxanın enli tərəfinə içlikdən qoyub bükürük.

Kartoflu börək
Qaba yığıb üzünə yumurta çəkib çörəkotu səpirik. (Qabı ya yağlayın yığa bilərsiniz ya da altına kağız sərib yığa bilərsiniz)

Kartoflu börək
210 dərəcə qızdırılmış sobada üzü tamam qızaranadək bişiririk.

Kartoflu börək
Kartoflu börək
Nuş olsun!


f Paylaş7 oktyabr 2013 , Baxılıb: 1428


Həmçinin oxuyun

mp3 yukle
Mp3 yukle sayti